Velkommen til værktøjskassen

Med værktøjskassen kan jeres skole komme i gang med at lave en seksualpolitik til gavn for både lærere og elever. I værktøjskassen kan I hente inspiration til, hvordan I udarbejder en seksualpolitik. Både til hvordan I griber processen an og til selve indholdet.

Hvorfor en seksualpolitik? 

En seksualpolitik er et vigtigt redskab. Den er vigtig, fordi politikken:

  • Kan være med til at sætte fokus på sund seksualitet – herunder at elever har forskellige behov og udtrykker deres seksualitet forskelligt
  • Kan skabe øget opmærksomhed på og gøre det acceptabelt at tale om seksualitet, bekymrende seksuel adfærd og overgreb – og hvordan man håndterer det
  • Kan udgøre et fælles værdi- og regelsæt i forhold til arbejdet med eleverne.

En seksualpolitik tager hånd om vigtige emner som sund seksualitet, retningslinjer for samvær samt forebyggelse og håndtering af seksuelle krænkelser og overgreb. Selve politikken kan se ud på forskellige måder og den kan være kort eller lang. Det vigtigste er, at politikken kan bruges i praksis.

Når I arbejder med politikken, er det vigtigt også at tænke ind, hvordan I vil anvende den og lave en plan for det. Hvis politikken skal have værdi og effekt, skal den være levende og kendt af alle på skolen. Derfor bør I løbende følge op og evaluere på, om de målsætninger, I har opstillet, bliver opfyldt. Værktøjskassen indeholder en række redskaber, som I kan bruge som inspiration i arbejdet.

 

Indhold i værktøjskassen

Gør det selv-guide
Gør det selv-guiden indeholder inspiration og redskaber, som I kan anvende, når I skal i gang med at udarbejde en seksualpolitik. I guiden finder I bl.a.: refleksionsspørgsmål, trin for tringuides, skabeloner og tjekliste.

Faktaark
I faktaarkene er der nyttig baggrundsviden, definitioner af begreberne ’seksualitet, seksuelle krænkelser og overgreb’, udpluk af lovgivning og kontaktadresser til rådgivnings- og behandlingstilbud.

Dilemmaspil
Brug dilemmakortene til at sætte gang i refleksioner og diskussioner i arbejdet med seksualpolitikken.

Pjece: Sådan gjorde vi...
To specialskoler fortæller om deres arbejde med en seksualpolitik. Læs hvordan de greb det an, og se hvordan politikkerne kom til at se ud.

Pjece: Seksualundervisning på skoleskemaet
Inspiration og metoder til brug i seksualundervisningen.

I menuen til venstre kan I læse meget om værktøjskassens indhold og finde gode råd til, hvordan I kommer i gang med at lave jeres egen seksualpolitik.

Nyheder

Tak for alt!
Projekt Seksualpolitik på specialskoler har nu nået sin sidste udløbsdato og vi lukker ned for alle aktiviteter.
» Læs mere…

Fem anbefalinger til fem ministre
Projekt Seksualpolitik har på baggrund af evalueringsrapporten og erfaringer på specialskoler i de sidste tre år udarbejdet fem anbefalinger til fem ministre, som vi mener kan være med til at højne fagligheden og trygheden i arbejdet med seksualitet på landets specialskoler.
» Læs mere…


Tilmeld dig nyhedsbrevet her:

Navn:

Email:

 
Frameld her
Design og layout af www.design-inc.dk - CMS af www.medie-grafik.dk